2013. december 21., szombat

Idővihar

   A világ számtalan pontján napjainkban is felbukkannak olyan emberek, akik – elmondásukban – egy rendkívül furcsa természeti élményt éltek át. Ez lenne az „idővihar”, amiről többen is állították, hogy borús napokon hazafelé gyalogolva – legújabban már autózás közben is – különös fényjelenséggel találkoztak, majd bizsergésérzet és bénultság fogta el őket. Mintha lebegtek volna, elvesztették minden idő- és térérzéküket. Pár perccel azután egy idegen helyen magukhoz tértek ugyan, ám ez a hely messze nem ugyanaz volt, mint ahol a fényeket látták, akár több száz kilométerrel távolabb eszméltek újra, alkalomadtán még az is bekövetkezett, hogy ezen idő alatt 1-2 hét is eltelt a földi valóságban. A hihetetlennek tűnő események hatására ezrével kivizsgált beszámolókból lassan kristályosodott ki a diagnózis. Az évtizedes kutatások során a parapszichológia került leginkább előtérbe. A jelenség átélői minden esetben valamiféle őket körülvevő gomolygó ködről adtak számot, majd a környezet elcsöndesedett, tompa bizsergést, merevséget éreztek testükben. Ezután ez a néhány perces „lebegő” állapot megszűnt, és amint befejeződött, egy idegen, távoli helyen és időben „ébredtek”, miközben hetek teltek el. Lehet, hogy csupán érzékcsalódás lenne mindez? Bár, ha belegondolunk, túl sokszor adódott már ilyen különös helyzet.
   A tudósok egy ilyen eset kapcsán elsőként azt igyekeznek kideríteni, hogy hitelt érdemlőek-e a tanúktól kapott információk, bár semmi esetre sem verik nagydobra ezeket a döbbenetes történéseket, mely a természetfölötti szféra és a tudomány mezsgyéjén mozog, sokszor csak a bulvárlapok szemezgetnek belőlük. A kutatás egyre inkább a pszichológia felé irányul. Számtalan riportban rögzítették, hogy a látvány egy vad vihar, egy erőteljes tornádó után fordult elő, amit fényes, forgó gömbvillámok kísértek. Felmerül a lehetőség, hogy összefüggés van a fényjelenség és az idővihar között.
   Egyes reformcsoportok a Bermuda-háromszög rejtélyét is evvel magyarázzák, bizonyíték persze nincsen rá. Fizikusok teóriája az elektromágneses anomália, amely képes elgörbíteni a téridőt, így történhet meg a néhány hetes elcsúszás az időben, dacolva az általunk ismert fizikai törvényekkel. Az alanyok, mintha átlépték volna a fénysebesség korlátait, miáltal valódi időutazókká váltak.

   Az egész jelenséggel szemben ma még hatalmas a kétkedés, de hát sokszor bebizonyosodott már a tudományos életben, a hihetetlen is lehet életképes bizonyos idő elteltével, a jövő majd eldönti, csak győzzük kivárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése