2010. november 1., hétfő

A piramis-effektus


Kizárólag a Kairó melletti Gízában tornyosuló Kheopsz-piramisra vonatkozó rejtély, a Nagy Piramis-effektus. Megállapítható: az ókori világ hét csodájának egyetlen épen maradt alkotásának arányosan lekicsinyített modelljében különös, megmagyarázhatatlan dolgok történnek.

     













   Többen kísérleteztek megfejteni e problémakört, nem is minden eredmény nélkül. Ugyanis, ha pont középen, alulról egyharmad távolságra egy használt borotvapengét helyezünk egy kis állványra, az pár nap alatt újra használhatóvá válik. Az élő szervezet, úgymint víz, hús, zöldségek, napokig nem romlanak meg benne, a sejtekre igen előnyösen hat, nagyon lassan bomlik, egy kis állat teteme mumifikálódik benne.Persze ezek nem laboratóriumi kísérletek megdönthetetlen eredményei, mégis Prágában szabadalmaztattak már egy ilyen piramis-modellt, mint miniatűr borotvaélezőt, ezenkívül a világ számos országában – Kanadától Ausztráliáig – gyártanak lekicsinyített Kheopsz-piramis modelleket műanyagból, fából.
   A piramis-effektus otthon is kipróbálható, a kis modell megépítése semmilyen előképzettséget és különösebb anyaglistát nem igényel. Ha a tudomány nem is fogadja el még a jelenséget, azért érdekességképp készíthető ilyen kis piramis kartonból, műanyagból, de szinte bármilyen tetszőleges anyagból – a fémet kivéve –, amiben alulról egyharmad részre egy kis faállványra tehetünk egy élét vesztett borotvapengét. Ha beválik, pár hét múlva újra használhatóvá válik, ehhez a gúlát K-Ny felé, míg a pengét É-D felé kell tájolni. Használt háztartási elemeket is érdemes az állványra helyezni, pár napot követően a multiméter némi feszültségnövekedést fog mutatni. Az eredeti arányokra kell csupán vigyázni. A kairói eredeti piramis alapja 230×230 méter, míg magassága 146 méter volt, tehát az arányszám 1,57, azaz 11:7 lesz. Így pl. ha a magasságot 10 cm-re választjuk meg, akkor csak be kell szorozni azt 1,57-tel, és megkapjuk az oldalhossz magasságát, a 15,7 cm-t.
   Hogy a piramis-effektus csak a véletlen műve, nem tudni, bár valószínűbb, hogy a múlt tervezői szándékosan törekedtek efféle harmonikus konstrukció építésére, mert tisztában voltak a piramis létező energiájával, mely a Föld elektromágneses kisugárzásával áll kölcsönhatásban, persze evvel kapcsolatban még számtalan okfejtés megállja a helyét mindaddig, amíg be nem bizonyosodik annak éppen az ellenkezője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése