2015. augusztus 14., péntek

Ápolni valók

"Etikai eljárást indított a magyar egészségügyi szakdolgozói kamara azon ápolónő ellen, aki felszólalt az egészségügyi dolgozók munkakörülményei ellen, és feketébe öltözött".
   Végül is jogos... egy diktatúrában milyen alapon mondhatná el valaki a véleményét egy általa javítandónak vélt anomália ellen. Hogyan is képzeli? Pláne a vörös posztóként emlegetett egészségügy ellen, amikor minden honpolgár az "agyon modernizált" SZTK, illetve a "túlfizetett" dolgozók fémjelezte (vajon miért hagyják itt az országot közülük oly sokan?) kórház látogatása helyett kondizni, aerobikozni, sportolni jár? 
   Teli van (na nemcsak az) az ország mindenféle kamarákkal, akik munka helyett a manipulált emberkék tagbefizetéseiből virágoznak, és vigyorognak, de hogy ezek után, ahelyett, hogy befognák a befogni valójukat, nekik áll feljebb eljárást indítani, és fellépni az éppen az általuk segítségre szorulók ellen? Bizarrrr!      
   Vajon mennyi lehet a kamarai ingyenélők juttatása szemben az ápolókéval? Előbbit csak sejtem, utóbbiról viszont teljes képet kaphatok egy közvetlen hozzátartozómtól, aki több évtizedes ápolói munka mellett kénytelen mindennapi takarítói munkát vállalni a puszta megélhetésért, a gyermeknevelésért. Köszöni szépen!
  Éljen a kamara, éljen szárazon és vízen, és kívánom, amennyiben orvosi kezelésre szorulna bármelyikük (márpedig fog, mert mindenkit utolér az égi igazságszolgáltatás), azaz ápolni valókká válnak, a családtagjaikat is ideértve, egy, a fizetésétől "felhőtlenül boldog" ápoló kezébe kerüljenek! Csak akkor ne csodálkozzanak, ha a hozzátartozóiknak másnap feketébe kell öltözniük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése